top of page
חיפוש

קידום אתרים טכני - סריקה, אינדוקס ועוד

  • תמונת הסופר/ת: Adi Shwartzman
    Adi Shwartzman
  • 9 בפבר׳
  • זמן קריאה 9 דקות

עודכן: 27 במרץ


קידום אתרים טכני הוא חלק אינטגרלי במאמצי השיווק של אתר העסק שלכם בגלל שאם מנועי החיפוש לא יוכלו לגשת, לסרוק ולהכניס את דפי האתר שלכם לרשימת התוצאות לא יעזור לכם כמה איכותי התוכן שתיצרו בו או כמה הוא מעוצב יפה, האתר פשוט לא ידורג שם.

באנר של המאמר בו רואים איש עומד עם מחשב וסימן שלל לינק ואת הכיתוב בכחול קידום אתרים ובכתום מודגש עם צל את הכיתוב טכני מה שהופך את כל הכותרת לקידום אתרים טכני

מה זה קידום אתרים טכני?


קידום אתרים טכני אומר להבטיח שמנועי החיפוש יוכלו לסרוק ולהכניס לאינדקס שלהם את התוכן באתר שלכם. תהליך זה כולל בין היתר תכנון ושיפור היררכיית אתר, תיקון קישורים שבורים, בעיות סריקה ורינדור,איטיות אתר ועוד.


כמה מסובך לעשות SEO טכני?


תלוי. בעיקרון, היסודות אינם מסובכים. עם זאת אנשים בונים אתרים במגוון רחב של מערכות ניהול תוכן, עיצובים ושיטות ושלכל אחת יכולות להיות בעיות משלה. בכל מקרה אני אנסה לפשט את המאמר הזה ככל שניתן כך שגם אתם תוכלו לבדוק, להבין היכן אפשר לשפר ואיך לעשות SEO טכני. 


היררכיית אתר


היררכיית אתר (נקרא גם מבנה אתר) מתייחס לאיך כל הדפים מקושרים אחד לשני באתר שלכם. מבנה אתר יעיל מסדר את הדפים בדרך שעוזרת למבקרים וזחלני רשת למצוא אותם ולנווט ביניהם בקלות. לכן, כדאי להבטיח שכל הדפים נמצאים במרחק קליקים קצרים מדף הבית.


תרשים זרימה של היררכיית אתר יעילה בו רואים את דף הבית המקשר ל 3 דפי קטגוריות שהקטגוריות כל אחת מקשרת לעוד דפים מתחתיה

במבנה האתר שבתמונה, הדפים מקושרים ביניהם לפי סדר הגיוני. דף הבית מקשר לדפי קטגוריות, ואלו מפנים הלאה לדפים בודדים. בדרך זאת אתם גם מפחיתים את הסיכוי שיהיו לכם "דפים יתומים" - דפים שלא מקשרים אליו מדפים אחרים באתר (קישורים פנימיים) דבר המקשה מאוד על אנשים וזחלני רשת להגיע אליהם. 


מה זה קרולינג?


סריקה ("קרולינג" באנגלית) הוא השלב הראשון בקידום דפי האתר שלכם במנועי חיפוש

אילוסטרציה של איך עובד תהליך הסריקה במנועי חיפוש שלב ראשון אתם מפרסמים תוכן באתר שלב שני הקרולרים סורקים אותו ואז מאבחנים את איכותו ואז מדרגים אותו

תהליך זה יכול להתחיל כאשר זחלני רשת (קרולרים) עוקבים אחרי קישורים מדפים שהם כבר סרקו בשביל לגלות דפים חדשים. לדוגמא, בכל פעם שאני מפרסם מאמר חדש הוא גם מופיע אוטומטית ב:


דף הבית

תמונת מסך מדף הבית של שיווק סיפור שירותי קידום אתרים בו רואים את המאמרים האחרונים בבלוג

דף הבלוג

תמונת מסך מהדף באתר שיווק סיפור של בלוג קידום אתרים בו רואים את המאמרים החדשים שנוצרו לאחרונה בבלוג כמו קניית קישורים למה לא וקידום אתרי חנות שופיפיי


תמונת מסך מהדף בסרץ קונסול של מפת אתר בו רואים את כל המפות אתר בהן כל כתובות האתר של שיווקסיפור

בנוסף, הקרולרים יכולים לגלות דפים חדשים מהאתר שלכם דרך קישורים פנימיים וחיצוניים או אם תשלחו אותם באופן ידני באמצעות הכלי לבדיקת כתובות URL בסרץ קונסול.

 

איך להבין אם גוגל יכולים לסרוק את האתר?


חשוב שתדעו, כל מנועי החיפוש הם אולי שונים, אבל בתכלס עושים את אותו הדבר. אז גם בבינג ובאחרים תוכלו למצוא איך הם סורקים את האתר שלכם והאם נתקלו בבעיות בדרך. עם זאת, חלק זה מתייחס ספציפית לגוגל, שלהם יש את הדף בחשבון סרץ קונסול שנקרא "סטטיסטיקת סריקה".


עברו לסרץ' קונסול ובתפריט הצידי לחצו על "הגדרות"


תמונת מסך של התפריט הצידי בסרץ קונסול שהכפתור של ההגדרות עם הסימן של הגלגל שיניים מסומן במשבצת שחורה

לחצו במשבצת על "פתיחת הדוח"


תמונת מסך מדף ההגדרות בסרץ קונסול בו רואים את המשבצת של סטטיסטיקות סריקה והכפתור של פתיחת הדוח מסומן בשחור

ואז תגיעו לדף הבא, בואו נעבור על מה אתם רואים בחלק העליון שלו

תמונת מסך מהדף הראשי של סטטיסטיקות סריקה בסרץ קונסול בו רואים את הגרף של הבקשות סריקה מהקרולרים עם משבצות מעל המראות את הפרמטרים סך הכל בקשות סריקה סך הכל גודל הורדה בבייטים וזמן תגובה אלפיות שניות

  • "סה"כ בקשות סריקה" מתייחס למספר הפעמים שהקרולרים של גוגל ביקשו לסרוק את דפי האתר שלכם. זה כולל את כל הבקשות מאז שגוגל הכירו את האתר לראשונה. בהתאם לגודל האתר שלכם, זאת אומרת כמות הדפים והמשאבים שבו, מדד זה נותן לכם להבין האם גוגל סורקים את האתר מספיק. לדוגמא, אם הנתון 1060 סריקות היה של אמאזון או אלי אקספרס ולא של שיווק סיפור, הייתי בטוח שקיימת בעיה. 


  • "סה"כ גודל הורדה" מתייחס לסך כל הבייטים שהורדו על ידי הקרולרים של מנועי החיפוש במהלך סריקת דפי האתר. הקרולרים מורידים עותקים של דפי האתר כדי שיוכלו לנתח את תוכנם ולהוסיף אותם לאינדקס


  • "זמן תגובה ממוצע" מתייחס למשך הזמן הממוצע שלוקח לאתר שלכם להגיב לבקשות הסריקה של הקרולרים עבור כל המשאבים שבו (תמונות, טקסט, סרטונים וכו')


בתמונה מהחלק התחתון של אותו דף אתם רואים את הפירוט של הסריקה. ז"א מה הקרולרים סרקו, איזה קרולרים סרקו, איזה תשובות קיבלו, ולמה הם סרקו. בואו נתחיל מהאחרון.


החלק התחתון של הדף סטטיסטיקות סריקה בסרץ קונוסל בו רואים את הפירוט של בקשות הסריקה המחולקות לארבע משבצות לפי תשובה לפי מטרה לפי סוג קובץ לפי סוג גוגלבוט

לפי מטרה - רענון וגילוי (למה סרקו?)


"רענון" מתייחס לדפים שהקרולרים כבר עיבדו מהאתר שלכם, שהם סורקים אותם שוב בשביל לגלות אם התוכן התעדכן מאז הפעם האחרונה. "גילוי" מתייחס לדפים שהם סרקו בפעם הראשונה. 


לפי תשובה


איזה תשובה קיבלו הקרולרים כשסרקו את הדף - האם תקין (200), לא מוצא (404) או כל דבר אחר. אם יש לכם הרבה קישורים שבורים באתר, תוכלו לגלות אותם כאן. 


לפי סוג Googlebot 


מתייחס לאיזה קרולר סרק את האתר. האם זה היה קרולר של פרסום ממומן, סמארטפון, מחשב שולחני ועוד. לכל אחד מהם יש זחלני רשת שסורקים את האתר שלכם. וזה יכול לעזור לכם להבין איזה קרולר נתקל בבעיות. לדוגמא, אם זחלני הרשת של המחשב שולחני מצליח לסרוק אבל אלו של הסמארטפון לא אתם יכולים להבין איפה התקלה נמצאת.  



לפי סוג קובץ


מה הקרולרים סרקו בדף האתר שלכם? האם טקסט (HTML), תמונה, וידאו, JS ועוד. דרך זה תוכלו להבין מה הקרולרים אולי לא סורקים מספיק מהאתר שלכם. לדוגמא, תוך כדי כתיבת שורות אלו שמתי לב שהקרולרים סורקים ממש מעט את התמונות מהאתר שלי, למרות שכפי שאולי שמתם לב אני ממש משקיע ביצירתן. מה שגרם לי לעשות מחקר ולראות מה הם סרקו לאחרונה ואילו דפים מופיעים בגוגל כשמפלטרים את הנתונים לפי הדפים שהופיעו עם תמונות בחיפוש.


תמונת מסך מהדף סטטיסטיקות סריקה בסרץ קונסול המראה כמות הפעמים הנמוכה מאוד שהקרולרים של גוגל סרקו את התמונות באתר שיווסיפור

ומה מסתבר? 


ש - וויקס לא יוצרים עדיין באופן אוטומטי מפת אתר לתמונות, ורק התמונות נושא, כמו התמונה הראשונה במאמר הזה, מופיעות במפת אתר. בנוסף, אין דרך להוסיף את זה באופן ידני מה שגורם לכך שהקרולרים לא מודעים לתמונות נוספות שנמצאות במאמרים. יש כמה דרכים לטפל בבעיה זאת שלכל אחת יש יתרונות וחסרונות: 


1. ביקשתי כבר מוויקס ליצור את זה. חסרון: יכול לקחת זמן עד שהם יעשו זאת, אם בכלל.


2. ליצור דף גלריה באתר בו מופיעות כל התמונות מהמאמרים, כשכל אחת מהתמונות מקשרת למאמר שבו התמונה המופיעה, ומהמאמר להפנות חזרה לדף הגלריה. חסרון: הרבה עבודה ליצור ולקדם דף שרלוונטי אך ורק לבוטים. 


3. לעבור תמונה-תמונה ולכתוב, בנוסף לאלטים שכבר יצרתי, תיאור לתמונות שיופיע על הדף. חסרון: הרבה עבודה שלא בטוח תועיל, כי אם הקרולרים לא מגיעים לתמונות, מי מבטיח לי שהם כן יגיעו לתיאור שנמצא על הדף? בנוסף, גם ככה יש הסבר לתמונות בטקסט המאמר, כמו שהסברתי כאן.


אז הנה לכם, בעיה טכנית שגיליתי שאני לחלוטין אטפל בה, בדרך כזאת או אחרת.


*אגב, אם את\ה עובד\ת בוויקס וקורא\ת את זה עכשיו, אשמח מאוד אם תוכלו ליצור מפת אתר לתמונות באופן אוטומטי. עבורכם, זאת לא נראית כמו עבודה קשה או יקרה מדי כשעבורי כן, כי המערכת שלכם סגורה ואין לי דרך אחרת לטפל בזה חוץ ממה שהוצג לעיל, תודה.


סטטוס מארח


עכשיו, מה שכתוב לעיל זאת בהחלט בעיה אבל לא קריטית, כי הדפים מהאתר כן נסרקים, והקרולרים כן יכולים לגשת אליהם, רק שספציפית לגבי התמונות הם פשוט לא מגיעים לשם, אבל כשהם יגיעו אין שום דבר שימנע מהם לסרוק. בניגוד לזה, ישנן בעיות קריטיות. אותן תוכלו לראות במשבצת "סטטוס המארח".

תמונת מסך מהדף של סטטיסטיקות סריקה בסרץ קונסול של המשבצת סטטוס המארח

סטטוס זה מתייחס לזמינות ולתגובתיות של השרת ומתאר את מצבו בזמן שהקרולרים של גוגל ניסו לגשת לאתר. הוא כולל מידע על:


  • הזמינות: האם השרת היה במצב מקוון וזמין בזמן הסריקה?

  • מהירות התגובה: כמה זמן לקח לשרת להגיב לבקשות הסריקה?

  • שגיאות: האם השרת החזיר שגיאות כלשהן (כגון שגיאות 5xx)?


מדוע חשוב לבדוק אחת לכמה זמן את הסטטוס?

סטטוס מארח תקין, זאת אומרת שרת תקין, חיוני לסריקה מוצלחת של האתר שלכם. אם השרת אינו זמין או מגיב לאט, זחלני הרשת עלולים להיתקל בבעיות בסריקתו, דבר שיכול להשפיע גם על הדירוג. לדוגמא: אם הקרולרים מקבלים שגיאות מהשרת לעיתים קרובות, הם יניחו שהאתר שלכם לא יציב, או אם יצטרכו לחכות הרבה זמן לקבלת תגובה, הם יניחו שהאתר שלכם איטי. אז כדי להבין האם גוגל נתקלים או נתקלו בעבר בבעיות ואילו, כדאי להיכנס ולבחון מדי פעם שהכל תקין.


תמונת מסך של השלוש דוחות בסטטיקטיקות סריקה בסרץ קונסול בחלק של סטטוס מארח אחזור קובץ רובוטס פענוח דיאנאס וקישוריות שרת

מה זה אינדקס? ואיך לוודא שהאתר נמצא בו?


בחלק זה נדבר על איך לוודא שדפי האתר שלכם מאונדקסים בגוגל. בשביל זה, בואו נלך טיפה אחורה ונבין מה זה אינדקס בכלל. זוכרים את זה?

אישה בלונדינית נוברת בין טפסים מקוטלגים במגירה קטנה מעץ שהיא חלק מארון עץ גדול עם עוד הרבה מגירות כמו זאת שהיא נוברת בה. התמונה באה להדגים מה זה אינדקס

אם אתם מדור ה Z הסיכוי שנתקלתם בארון מגירות הוא קטן, אבל אנשים בגילי ומעלה בטח זוכרים שהיה פעם לפחות אחד כזה בכל ספרייה, משרד, או חדר מזכירה בבית ספר שבו היו מסודרים לפי אותיות, שמות ועוד מסמכים וטפסים חשובים. עכשיו אם נמשיך עם האנלוגיה הזאת, דמיינו ש: 


  • האישה היא זחלן רשת, 

  • ארון המגירות הוא האינדקס, 

  • כל מגירה היא מילת מפתח

  • וכל חוצץ הוא אתר שבו נמצאים כל הדפים הרלוונטיים למגירה (למילת המפתח)


האם כל דפי האתר יופיעו באינדקס?


ישנם דפים באתר שמסיבה כזאת או אחרת זחלני הרשת אינם יכולים או רוצים להכניס לאינדקס. סיבות אלו יכולות רבות, ביניהן:


תגית Robots


תגית רובוטס היא קוד HTML שאומר לזחלני הרשת האם הם יכולים לסרוק ולהכניס לאינדקס דף כזה או אחר המוטמע בראש הקוד של הדף (<head>/) ונראה כך:


<meta name="robots" content="noindex" />


הקוד לעיל אומר לזחלן הרשת שהוא אינו רשאי להכניס את הדף לאינדקס. ולמה משתמשים בו? נגיד אם יש לכם חשבונות שמשתמשים יוצרים ובהם שומרים מידע אישי ורגיש אתם לא תרצו שאלו יופיעו במקרה בתוצאות החיפוש נכון? אז כל דף שרוצים לוודא שהוא לא מופיע במנועי החיפוש יהיה כדאי לכם להוסיף את התגית הנ"ל. 


*שימו לב שאתם לא מוציאים בטעות דפים חשובים מהאינדקס.


קנוניקליזציה


כאשר קיים תוכן כפול היוצר גרסאות שונות של אותו דף, גוגל תבחר אחת ואותה תכניס לאינדקס. תהליך זה נקרא קנוניקליזציה או קנוניזציה, והכתובת אתר שתבחר כ - "קנונית" תהיה זאת שגוגל מציגה בתוצאות החיפוש בסופו של תהליך. ישנם סיגנלים רבים שבהם גוגל משתמשים כדי לבחור את כתובת האתר הקנונית, כגון:


תג קנוניקל

תג קנוניקל (או rel=canonical) הוא פיסת קוד HTML קטנה שבעלי ומקדמי אתרים מטמיעים העוזרת למנועי חיפוש לזהות את הגרסה הראשית של דף באתר מתוך מגוון דפים זהים או דומים מאוד. לדוגמא, כמו דף מוצר של נעליים עם מספר מידות שונות או הדף הראשון של קולקציה בשופיפיי. בקוד זה, המוטמע בכל אחד מדפי העותקים ישנו סימון לזחלני הרשת מהי הגרסה הראשית.


תמונת מסך של קוד Rel canonical בדף אינטרנט בו רואים את הסימון לזחלני הרשת מהי הכתובת הראשית

מה שרואים כאן הוא את קוד הדף של הכתובת התחתונה שמוטמע בו תג קנוני המסמן למנועי החיפוש שדף זה הוא עותק של הדף בכתובת העליונה. כלומר, הכתובת העליונה היא המקור (הגרסה הקנונית). 


בדרך כלל מערכות ניהול תוכן מטמיעות באופן אוטומטי את התגים הללו, ואם לא אז אפשר גם לעשות זאת באופן ידני. בכל מקרה גם אם אתם צריכים לעשות זאת ידנית ישנם לא מעט פלאגינים ואפליקציות שיכולים לעזור לכם, כמו זאת של YOAST אם האתר שלכם בוורדפרס או דרך המערכת של וויקס.


איך לבדוק מהי הכתובת הקנונית?

הדרך הקלה ביותר לבדוק מהי כתובת הדף שנבחרה כקנונית היא כדלקמן: 


העתיקו והדביקו את הכתובת אתר שאתם רוצים לבדוק בכלי לבדיקת כתובות URL בסרץ קונסול ולחצו "אנטר".

תמונת מסך של כתובת אתר של המאמר של קניית קישורים למה לא מודבקת בסרץ קונסול בכלי לבדיקת כתובות אתר בשביל להתחיל לבדוק איזה כתובת היא הקנונית

ואז תגיעו לדף הבדיקה הבאה שגם דיברנו עליה במאמר על סרץ קונסול

תמונת מסך מדף הבדיקה של כתובת יואראל בסרץ קונסול של המשבצת בדיקה בו רואים את החלק של הוספה לאינדקס עם שתי האפשרויות הוספה לפי בחירת משתמש ובחירה של גוגל

קנונית לפי הצהרת משתמש מתייחס לכתובת אתר ששלחנו לגוגל, ו - לפי בחירת גוגל מתייחס למה שגוגל בחרו. במקרה שבתמונה, גוגל בחרו באותה גרסה שאני שלחתי להם. אם שני אלו שונים אצלכם, וגוגל מאנדקסים לדעתכם אתם הגרסה הלא נכונה, בדקו בכלי זה את כל אחת מן הכתובות והבינו למה גוגל בחרו שונה ממכם.


הוסיפו קישורים פנימיים


נגענו בזה טיפה בתחילת המאמר כשדיברנו על היררכיית האתר כשאמרנו שקישורים פנימיים עוזרים למבקרים ולקרולרים למצוא דפים נוספים באתר שלכם. ובתור מקדם אתרים שעבד כבר על די הרבה אתרים, זאת אולי אחת מן הבעיות הפשוטות ביותר לפתור אך גם בין הנפוצות ביותר, כי לא מעט בעלי אתרים מפרסמים דפים חדשים באתר שלא מקשרים לדפים נוספים, מה שלאורך זמן יכול ליצור "דפים יתומים". אז אחת מן הדרכים להעלות את הסיכויים שגוגל ומנועי חיפוש אחרים יכניסו לתוצאות שלהם את הדפים של האתר שלכם זה לקשר ביניהם, אבל גם לזכור לעשות זאת באופן רלוונטי. 



קישורים חיצוניים מתייחס אל קישורים המפנים לדפי האתר שלכם שיוצאים מדף אתר חיצוני. לדוגמא, כמו הקישור מדף עסקי בפייסבוק או פרסום מאמר אורח באתרי משפיענים.


 הוסיפו סכמות של נתונים מובנים


סכמה זה קוד שעוזר למנועי חיפוש להבין את התוכן באתר שלכם טוב יותר וכולל פיצ'רים רבים שיכולים לעזור לאתר שלכם לבלוט בתוצאות החיפוש. לגוגל יש גלריית נתונים מובנים שמציגה את הפיצ'רים השונים ואת הסכמה שאתם נדרשים להטמיע כדי שהאתר שלכם יהיה זכאי להן.  עם זאת, הרבה מערכות ניהול תוכן כיום מגיעות עם סכמות בילט אין כמו שאתם רואים בתמונה שוויקס הוסיפו למאמר קניית קישורים.


תמונת מסך מתוך מערכת הניהול של וויקס בעריכת פוסט המראה את החלק בו מופיעה הסכימה של המאמרים נתונים מובנים

ובתמונה הבאה תראו איך הסכימה של המאמרים נראית. במשבצות השחורות יש נתונים כמו מי כתב את זה, מתי שונה, מתי פורסם, הכותרת של המאמר, הכתובת של המאמר ועוד. 

תמונת מסך מתוך ההגדרות הכלליות של האסאיאו בוויקס בו רואים את הקוד עצמו של הסכימה הכללית של המאמרים

אם אתם רוצים לבדוק אם באתר שלכם מוטמעות סכמות יש לכם לא מעט כלים ברשת, שבראשם הכלי לבדיקת תוצאות חיפוש מתקדמות של גוגל


תמונת מסך מהכלי לבדיקת נתונים מובנים של גוגל לאחר הבדיקה של הסכימה מאמרים למאמר של קניית קישורים למה לא באתר שיווק סיפור

מדדי חוויית משתמש Core Web Vitals




מחשב את הזמן שלוקח לאתר שלכם לטעון את האלמנט הגדול ביותר על הדף. ז"א אם יש לכם תמונות או סרטונים כבדים, אלו יוגדרו כאלמנט הכי גדול. נמדד לפי:


  • מהיר - עד 2.5 שניות 

  • דרוש שיפור -  עד 4 שניות

  • איטי - יותר מ 4 שניות


Interaction to Next Paint


מהירות תגובה לאינטראקציה באתר INP הוא מדד שבודק כמה מהר האתר שלכם מגיב לפעולות שמתבצעים בו כמו לחיצות, הקלדות או תנועות עכבר. זה בודק את הזמן שלוקח לאתר להגיב לכל פעולה במהלך הביקור שלכם, הציון הסופי נקבע לפי הזמן הארוך ביותר שלקח לאתר להגיב לפעולה כלשהי. במילים פשוטות, INP מראה כמה מהר האתר מגיב לפעולות שמבצעים בו. ככל שהציון נמוך יותר, כך זה אומר שהאתר מגיב מהר יותר וזה מעיד על חווית משתמש טובה.


Cumulative Layout Shift (CLS)


מדד יציבות חזותית בודק כמה דף אינטרנט "קופץ" בזמן הביקור בו. כלומר, הוא מודד עד כמה האלמנטים בדף משנים את מקומם באופן בלתי צפוי. התוצאה של CLS היא מספר, כאשר:  


  • "0" אומר שהדף לא זז בכלל. 

  • ככל שהמספר גבוה יותר, הדף זז יותר. 


מדד זה חשוב להבין האם תזוזות פתאומיות מפריעות בזמן למבקרים באתר שלכם בזמן שהם קוראים או מנסים ללחוץ על משהו. בקיצור, CLS מראה כמה יציב דף האינטרנט, וכמה נוח לבקר בו.


איך לבדוק את חווית המשתמשים באתר?


בתפריט הצידי בסרץ קונסול מתחת ל "חווית משתמש" לחצו על "דוח Web Vitals הבסיסיים" ולחצו על "פתיחת דוח" באחת משתי המשבצות, העליונה מתייחסת למדידת חווית המשתמש בנייד והתחתונה מתייחסת למחשב שולחני.  

תמונת מסך מהדף הראשי של דוח של הווב ויטאלס הבסיסיים בסרץ קונסול בו רואים שתי משבצות אחת של מחשב שולחני והשנייה של נייד

שמה תוכלו לראות: 

 

  • מה הבעיה 

  • כמה היא חמורה

  • על אילו דפים היא משפיעה

  • באילו דפים חווית המשתמש טובה


תמונת מסך מדוח ווב ויטלס הבסיסיים של מחשב שולחני המראה גם בעיות שדרושות שיפור של CLS ו LCP

בלחיצה על כל אחת מהמשבצות למטה תוכלו לבדוק למה כתובות האתר נחשבות עם חוויה לא טובה. 


כלים נוספים לקידום אתרים טכני


כלים לקידום אתרים אלו יעזרו לכם להבין לעלות על בעיות טכניות קיימות באתר שלכם, כמו: 



כלי הפיתוח של כרום הוא כלי מובנה בדפדפן כרום העוזר לגלות תקלות בדפי אינטרנט. עברו אל הדף שאתם רוצים לבדוק ולחצו על הכפתור הימני בעכבר.



תמונת מסך רוחבית בו רואים את התפריט לאחר שלוחצים על הכפתור הימני בעכבר שמסומן בו הכפתור בדיקה בחצי השני של המסך רואים את הכלי פיתוח של כרום פתוח בו הקוד של האתר ופיצרים נוספים לבדיקת דף טכנית


בדיקת מהירות אתר מנתח את מהירות הטעינה של דפי האינטרנט שלכם בניידים ומחשבים שולחניים. בנוסף לציון הביצועים, הוא גם מציג המלצות פרקטיות לשיפור מהירות טעינת הדפים. עברו בלינק בתחילת הפסקה, הדביקו את כתובת הדף שאתם רוצים לבדוק ולחצו על "ניתוח דף".

תמונת מסך מבדיקת המהירות פייג ספיד אינסייט של גוגל שבשורת הבדיקה מודבק הכתובת של דף הבית של שיווקסיפור

ואז תקבלו את התוצאות בהם גם תוכלו לראות מה גורם לבעיות חווית משתמש באתר. 


תמונת מסך של התוצאות של דף הבית של שיווק סיפור בפייג' ספיד אינסייט של הניידים בו ראוים את הבעיות בחווית משתמש ואת הציון הכללי

כמו שאתם יכולים לראות משלי, שהטקסט הראשון בדף הבית הוא זה שגורם ל LCP של שיווקסיפור לעלות, מה שמשפיע ישירות על הציון הכללי. 






Comments


pexels-anna-nekrashevich-7552715.jpg

צרו קשר עוד היום
כדי ללמוד איך אני יכול לעזור לכם לקדם את האתר שלכם ולהצליח באינטרנט

תודה!

אצור איתך קשר בהקדם

bottom of page